A kormány a Vidékfejlesztési Program éves keretének növeléséről döntött

spárga, mezőgazdaság, piac, agrár Fotó: Pixabay

Az Agrárminisztérium további 527 milliárd forint értékben ír ki pályázatokat az év végéig. Azért döntött a kormány Vidékfejlesztési Program éves keretének növeléséről, hogy további lehetőséget biztosítson a versenyképességet és a hatékonyságot növelő beruházásokra, illetve könnyítse az átállást a környezetkímélő gazdálkodási formákra. Ennek megfelelően közel kétezer milliárd forint jut közvetlenül a beruházások támogatására.

Ezekkel a felhívásokkal és a pluszforrással az Agrárminisztérium a termelők hatékonyságnövelő, versenyképességet erősítő beruházásaihoz nyújt támogatást, valamint tovább ösztönzi az átállást a környezetkímélő gazdálkodási formákra. Dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott úr VP pályázatok kezelésének felgyorsítása érdekében kezdeményezte Magyarország Kormányánál, hogy a Vidékfejlesztési Program felhívására a 2021. évben benyújtott támogatási kérelmek tekintetében – a fejlesztéspolitikai célok teljesülése érdekében – a támogatói döntések a lehető legnagyobb arányban az év végéig megszülethessenek.

hirdetés

A sikeres kezdeményezés alapján a fejlesztésre elkülönített történelmi jelentőségű pályázati összegek kifizetése ennek megfelelően jóval egyszerűbbé, és gyorsabbá vált.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának álláspontja szerint ezáltal jelentősen nő a pályázói kedv a gazdák részéről és a pályázók száma is. Ezúton megköszönöm valamennyi gazdálkodó nevében Kormánymegbízott úr kiváló és jövőt építő kezdeményezését.