Orbán: februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj, az erről szóló rendeletet ma írták alá – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden.

hirdetés

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejtette: most ért véget a megbeszélés az Idősügyi Tanács tagjaival. “Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük” – fogalmazott.

hirdetés

Kiemelte: a gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt járt, a gazdaság jól teljesít. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, “de itt nem szeretnénk megállni” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte: jövőre 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat és visszavezetik “a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is”, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas. Az erről szóló rendeletet ma írták alá – tette hozzá a miniszterelnök. (MTI)

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő aláírja a 13. havi nyugdíj kifizetéséről szóló rendeletet, mellette Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az Idősek Tanácsa alelnöke (j2) és az Idősek Tanácsának tagjai a Karmelita kolostorban 2021. december 7-én. A juttatás februárban érkezik a nyugdíjasokhoz. A tanács tagkai: Bene Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet, Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója (b), Sessler György, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete elnöke (b2), Hulák Zsuzsanna szakmai tanácsadó (takarásban), Gyügyei Attila, a Magyar Református Egyház Zsinati Tanácsának tagja (b4) Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány elnöke (j4), Kusovszky Imréné, az EMMI Nyugdíjas Bizottság elnöke (j3) és Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

hirdetés