Itáliai és amerikai ízekkel bővült a Halcentrum kínálata

Fotó: Salvatore Pizzéria

A Halcentrum vendéglő mellett párhuzamosan, az olasz ételek szerelmeseinek nyílt meg a Salvatore Pizzéria Békéscsabán. Természetesen pizzák, tészták és itáliai desszertek is kerültek az étlapra. De más újdonságokat is tartogat a Halcentrum.

hirdetés

A Halcentrum vendéglő tulajdonosa, Varsányi Sándor és családja sokat jár Olaszországba, imádják az olasz konyhát. Egyik ilyen útjuk során ismerkedtek össze a Salvatore pizzéria névadójával, aki egy nápolyi mester pizzaszakács. Tőle tanultak mindent: a fogásokat, recepteket, amiket hazahoztak Békéscsabára is. Az alapanyagok szintén Olaszországból érkeznek. A liszt, a paradicsom és a mozzarella a pizza lelke, itt a megfelelő minőség elengedhetetlen – emelte ki Varsányi Sándor.

hirdetés
Fotó: Salvatore Pizzéria
Fotó: Salvatore Pizzéria
Fotó: Salvatore Pizzéria
Fotó: Salvatore Pizzéria

A választék egyszerű, népi olasz ételekből áll, az étlap összeállításakor nem az volt a cél, hogy 30-40 félét tartalmazzon, hanem hogy a lehető legkedveltebb pizzákat válogassák össze. Körülbelül 20 féle pizzát és 15 féle tésztát kínálnak. Illetve saláták, levesek, hamburgerek, tortillák is kerültek az étlapra, amely itt elérhető. Ha például egy család hetente kétszer náluk eszik, minden alkalommal mást, akkor sem érnek egy hónap alatt a kínálat végére – árulta el a tulajdonos. Különlegességként említette a tenger gyümölcsei pizzát és a halételeket, az egyik kedvenc a sült calamarit. A desszertek szintén olasz hagyományok alapján készülnek, mint például a panna cotta, vagy a túrótorta.

Egy újításként pedig BBQ ételek készítését is elkezdték egy új szmóker berendezés segítségével. Faszénen hevítenek különböző fűszerezésű húsokat, majd füstölő fával további különböző aromákat adnak hozzá. Más ízt ad a bükk, a tölgy vagy az akác – tette hozzá Varsányi Sándor. 8-10 óra alatt porhanyósra sütik a húsokat ezzel a technológiával. Az étterem által kínált hamburgereket, tortillákat, és pizzákat lehet ilyen, szmókerben készült hússal is kérni.

Halcentrum
Halcentrum
Halcentrum

hirdetés