Erős széllel, havazással érkezik meg az igazi tél a keleti országrészre

időjárás, Hófúvás Borsodban, hódúrás, havazás, munkagép, közlekedés, tél, közút,hófúvás Kiemelt képünk illusztráció! MTI/Vajda János (archív)

Vasárnap elsősorban a keleti országrészbe érkezik csapadék, helyenként az erős, viharos szél hordhatja a havat – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, mely ezúttal az ország keleti felére hoz csapadékot. Kezdetben eső, havas eső lesz a jellemző, mely délelőtt még csak helyenként, délután viszont már nagyobb területen válthat át havazásba.

hirdetés

Hétfőn kezdetben a Tiszántúlon még számíthatunk havas esőre, hóra, de napközben a legtöbb helyen gyengül, illetve megszűnik a havazás. Vasárnap reggeltől hétfő kora délutánig így az északkeleti, a keleti és a délkeleti tájakon több centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Az északi-északnyugati szél is feltámad vasárnapra, sokfelé kell számítani erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos, helyenként akár 70-80 km/h körüli lökésekre is, így a havazással érintett tájakon emiatt akár hófúvás is kialakulhat.

Az Időkép animációja:

 

Ez is érdekelheti: