A gyermekvédelmi népszavazás lehet egy napon az országgyűlési választással

Herczeg Tamás, gyermekvédelmi Fotó: Körös Hírcentrum

A Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta azon kormányzati szándékot, hogy gyermekvédelmi népszavazásra kerüljön sor – derült ki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő békéscsabai sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Az öt kérdésből négyet engedett át minden joghatóság, így a népszavazás megtörténhet. 200.000 aláírást kell ezután összegyűjteni ahhoz, hogy valóban sor is kerülhessen rá. A közelmúltban változott az a jogszabály, ami arról rendelkezett, hogy országgyűlési választás és népszavazás eshet-e egy időpontra.

Az Országgyűlés arról döntött, hogy választás napján is lehet országos népszavazást tartani. Így elképzelhető, hogy a tavasszal, valószínűleg áprilisban esedékes országgyűlési választásra és a gyermekvédelemről szóló népszavazásra azonos időpontban kerül majd sor. Herczeg Tamás hangsúlyozta továbbá, hogy ebben kizárólag arról esik szó, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga.

A négy kérdés a következő:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

hirdetés