Újabb oltási akció indul az oltópontokon

csak a csabai kórházzal összefüggésben használjuk, oltás, oltópont Fotó: Körös Hírcentrum

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon.

Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

hirdetés

Az oltási akció keretében továbbra is 101 kórházban lesz oltás. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

– december 16. csütörtökön 14-18 óra között,
– december 17. pénteken 14-18 óra között,
– december 18. szombaton 10-18 óra között.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges. Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

Az Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak – írja az MTI.

Békés megyében december 16. (csütörtök) és 18. (szombat) között a három kórházi oltóponton: Békéscsabán (Kórház u. 3.), Gyulán (Semmelweis u. 1.) és Orosházán (Könd u. 59.) lehet előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval felvenni a koronavírus elleni védőoltást.