Így néz ki teljes pompájában a Megyeri híd karácsonyfaként

Megyeri híd karácsonyi díszkivilágítás

A Magyar Közút ütős ünnepi fotótémát biztosít idén a karácsony szerelmeseinek, ugyanis a főváros melletti Megyeri híd átváltozik az ország legnagyobb köztéri karácsonyfájává. A híd pesti hídfő felőli pilonja és ferdekábelei három napon keresztül, december 21-23. között speciális díszkivilágítást kapnak, így lesz hatalmas, zöldellő karácsonyfa az ikonikus, monumentális építményből.

hirdetés

A 100 méter, vagyis 35 emelet magas híd pilonjának egyedi fényfestését az ünnepre való ráhangolódás jegyében a kijelölt napokon 16 és 24 óra között bárki megcsodálhatja. Fontos közérdekű információ ugyanakkor, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni a nem mindennapi látványt, semmiképpen ne álljon meg a leállósávon, azt csak műszaki hiba esetén lehet használni.

A Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig az útbaigazító táblák segítségével mindenki könnyedén és legfőképp biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a nem mindennapi látványossághoz. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon következő napokban, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A díszvilágítás idején az Országos Polgárőr Szövetség járőrei is folyamatos szolgálatot teljesítenek a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon az ott tartózkodók biztonsága érdekében, míg a közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd.

hirdetés