Kamatstoppot vezet be a kormány

Orbán Viktor, oltások, könnyítésről Orbán Viktor / Fotó: Facebook (archív)

Kamatstoppot vezet be a kormány – jelentette be szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött videóban.

hirdetés

Mint elmondta, az infláció a korábban felvett hiteleknek a kamatait is érinti, ezért lakossági kamatstoppot vezetnek be. Október végi szinten rögzítik a jelzálog alapú hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba és az első félév végéig tart. „Ez azt jelenti, hogy a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz, mint a korábbiak voltak” – fogalmazott a kormányfő.

hirdetés


A miniszterelnök a közelmúltban jelentette be többek között azt is, hogy tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák. A tegnapi, nemzeni sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Novák Katalint jelenlegi családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz. Megemlítette, ha a helyzet megkívánja, korlátozásokat vezetnek be szilveszterre.

Néhány nappal korábban, szintén a Facebook oldalán jelentette be, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj. Illetve jelezte azt is, hogy jön a 100 ezer forintos közmunkásbér.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés