Így készült a Megyeri híd díszkivilágítása (VIDEÓ)

Megyeri híd karácsonyi díszkivilágítás

A Megyeri híd 2021. december 21-23. között éjszakánként zöldellő karácsonyfává változott. Ezzel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt napokban megalkotta az ország legnagyobb, 100 méteres, 35 emelet magas karácsonyfáját. A közútkezelő pedig most videóban mutatja be, hogyan és miért valósították meg a rendhagyó díszvilágítást.

hirdetés

A speciális fényfestés kiépítése komoly munkát igényelt: összesen négy pontról, 32 darab nagyteljesítményű mozgóképes, valamint a ferdekábeleknél található 48 darab lámpa átalakítása adta ki a díszvilágítást. Ezen kívül 900 méter optikai kábelt és 1000 méter egyéb kábelt kellett elvezetnie a szakembereknek. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a rendszereket össze kellett hangolni és a lámpapozíciókat a ferdekábelek miatt aprólékosan meg kellett tervezni.

hirdetés

Az elmúlt napokban pezsgő élet volt a híd környezetében: számos hobbi és profi fotós, családok, házaspárok, kerékpárosok, fiatalok és idősek egyaránt megcsodálták a helyszínen a hatalmas karácsonyfát. A közösségi oldalakon számtalan jobbnál jobb képet posztoltak az arra járók, melyekből nehéz volt válogatnia, de a Magyar Közút ezekből a fotókból többet is megosztott a saját Instagram és Facebook oldalán is. A közútkezelő külön szeretné megköszönni az autósoknak, hogy a felhívásuknak eleget téve fokozott óvatossággal közlekedtek a díszvilágítás idején a térségben.

A szemet gyönyörködtető, egyedi fényfestés megalkotásáról, a felkapcsolás pillanatáról készült videó itt érhető el:

hirdetés