A felsőoktatási felvételi eljárás keretében már lehet jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre

felsőoktatási, ingyenesen, egyetem, könyvtár, iskola, oktatás Fotó: Pixabay

„Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás. Már lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre” – jelentette be Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a továbbtanulni készülőknek a hiteles és pontos információkért a megújult felvi.hu oldalra érdemes ellátogatniuk. A most induló felvételi eljárási folyamat az évek óta megszokott módon elektronikusan zajlik. A diákok egyszerűen és könnyen adhatják be a jelentkezésüket.

hirdetés

Az egyetemekre, főiskolákra bejutók már egy alapjaiban megújult felsőoktatási rendszerben szerezhetnek a munkaerő-piaci kereslethez igazodó végzettséget. A diploma minden számottevő felmérés szerint jelentősen javítja az elhelyezkedési lehetőségeket és kiemelkedő bérezést garantál. Az érdeklődők háromszázféle alapképzésből válogathatnak 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.