Megfenyegetett és szidalmazott egy rendőrt egy szarvasi férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és becsületsértés vétsége miatt 195.000.-Ft pénzbüntetésre ítélt a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján egy 45 éves büntetett előéletű szarvasi férfit a Szarvasi Járásbíróság előkészítő ülésén, aki megfenyegetett és szidalmazott egy rendőrt.

hirdetés

A férfi 2020. november 16-án, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas belterületén, az autóban utasként tartózkodott a terhelt fia. 20 óra 40 perckor a Vasút u. 75. szám előtt rendőri intézkedés alá vonták a járművet, amelynek során közölték az eljáró rendőrrel, hogy 18 éves rokonukat keresik, aki Szarvason eltévedt, nem talál haza, ezért indultak el érte.

hirdetés

A rendőr az intézkedés alá vont két személlyel közölte, hogy szabálysértést követtek el, mivel megszegték az érvényben levő kijárási tilalmat, és tájékoztatta őket arról, hogy amennyiben elismerik a szabálysértés elkövetését, velük szemben fejenként 10.000.-Ft összegű helyszíni bírságot fog kiszabni.

Mivel a terhelt és társa nem ismerte el a szabálysértés elkövetését, ezért az eljáró rendőr közölte, hogy feljelentést fog tenni ellenük. Ennek hallatán a felindult állapotban lévő terhelt kiabálni kezdett és a vele szemben korábban már több alkalommal rendőri intézkedést foganatosító sértettet a becsület csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette.

Amikor a rendőr felszólította, hogy fejezze be ezt a viselkedést, a terhelt azzal fenyegette meg, hogy ha majd civilben lesz, el fogja kapni és a sérelmére erőszakos cselekményt fog elkövetni – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés