Jelentős enyhülés jön szilveszterre

téliesre, hideg, tél, időjárás Fotó: Pixabay

Tavaszias meleggel búcsúzik az idei év, többfelé a 15 fokot is elérhetik a maximumok. Szilveszter éjjele szeles lesz – számolt be az Időkép.

hirdetés

Mint írják, enyhülés jön a hét közepén többfelé esővel, de északon, északkeleten még ónos eső, hó is hullhat. Szerdán és csütörtökön nyugaton és helyenként délen már a 10 fokot is megközelíthetjük, aztán péntekre kiteljesedik a felmelegedés.

hirdetés

Szilveszterkor az ország nagy részén több-kevesebb időre kisüthet a nap, csupán északkeleten, keleten maradhat borongósabb, nyirkosabb az idő. Északkeleten kisebb eső, helyenként tartós köd veti vissza a jelentősebb felmelegedést, az ország nagy részére azonban tavaszias enyheség jön, 10-16 fokkal köszön el az idei év.

Szilveszter éjjelére hidegfront hoz szeles, de kifejezetten enyhe időt. Gyenge fagy csak a szélcsendesebb északkeleti és délnyugati tájakon lehet, míg az erős, viharos északnyugati széllel érintett tájakon a leghidegebb órákban sem süllyed 5-9 foknál alacsonyabbra a hőmérséklet. Újévkor is enyhe időre van kilátás, bizonytalan mértékű lehűlés ezt követően érkezhet.

hirdetés