Országszerte mérsékelték, vagy visszavonták a veszélyjelzéseket

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

Országszerte visszavonta, vagy elsőfokúra mérsékelte az ónos eső miatt kiadott veszélyjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn késő este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a korábban harmad-, másodfokú riasztásokat mindenhol elsőfokúra mérsékelték, vagy visszavonták. Azt írták: az észak, északkelet felé terjeszkedő csapadékzóna az éjféli órákban elhagyta a térséget, amelyből további (általában 1-5 milliméter) ónos eső főként az Alföld középső részén és esetleg a Tiszántúl északi felében várható.

Kedden napközben kis eséllyel még előfordulhat Baranya megyében és környezetében gyenge ónos eső. Kitértek arra is, hogy nyugatról fokozatosan váltja fel a havazás az ónos esőt, fagyott esőt, havas esőt. Emiatt a Tiszántúlon akár 3 centiméter körüli (lokálisan ezt meghaladó) hómennyiség is lehetséges – írja az MTI.