Emmi: az állami iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást

vádat, pedagógusok, egészségügyi, fertőzöttek, vakcina, vakcinát, védőoltás, Sinopharm, oltás, koronavírus, vakcina Fotó: MTI/Balázs Attila

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel a koronavírus elleni oltást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint “a baloldal és szövetségeseik hergelése ellenére minden feladatellátási helyen újraindul az oktatás a téli szünetet követően”. Azt írták, hogy eredményes az oltási kampány az állami fenntartású iskolákban. A 78 ezer pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást. 3 százalékuknak szakorvosi ellenjavallata, 1 százalékuknak miniszteri mentesítése van. További 1 százalék pedig betegállományban van, illetve mentesítési kérelme elbírálására vár, amely napokon belül lezárul.

A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka az oltás felvétele után térhet vissza az iskolába – közölte a minisztérium, egyúttal kérve és javasolva, hogy a tanulók védelméért ők is éljenek a lehetőséggel – írja az MTI.