Nem akart maszkot felvenni egy utas a buszon, a sofőr arcon rúgta

busz, közlekedés, volánbusz Illusztráció: Pixabay.com

Bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 58 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfi ellen, aki buszsofőrként bántalmazott egy utast.

A férfi buszvezetőként áll alkalmazásban az egyik busztársaságnál; 2021. június 04-én a Békéscsaba-Füzesgyarmat között menetrend szerint közlekedő autóbuszt vezette. Az esti járaton többször is figyelmeztetett a kötelező maszkviselés szabályainak megszegése miatt egy ittas állapotban lévő férfi utast.

hirdetés

Amikor a busz 22 óra előtt nem sokkal megállt a Köröstarcsa, Kossuth Lajos utcai buszmegállóban, a buszvezető a felsőruházatánál fogva megragadta ezt a férfit, a busz padozatára rántotta, majd végig húzta a busz hátsó ajtajáig a padlón és a nyitott hátsó ajtón keresztül lelökte a buszról, minek hatására a sértett a földre esett.

Ezt követően a földről felállni és a buszra visszaszállni készülő ittas sértettet a terhelt egy alkalommal arcon rúgta, aminek hatására a sértett ismét a földre esett, majd a terhelt a sértettet a buszmegállóban hagyva, az általa vezetett busszal elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

Pontosítás: a címben korábban részeg utasként említettük a sértettet, holott ittas volt. A két fogalom nem egyezik. Az érintettől ezúton elnézést kérünk!