Több mint félmilliárd forintos óvodafejlesztés kezdődik Eleken

óvodafejlesztés, influenza, szolgáltatásokat, Békési, fejlesztési, Kincses, önkormányzatok, játszótér Illusztráció: Pixabay

Óvodafejlesztés valósul meg Eleken, 550 millió forint uniós támogatást nyert el a település önkormányzata – tájékoztatta Szelezsán György polgármester kedden az MTI-t.

Elmondta, a 4500 lakosú településen jelenleg három telephelyen működik óvoda. Az elnyert összegből egyet teljesen felújítanak. A munkálatok idején a gyerekek átmenetileg egy olyan önkormányzati épületbe költöznek át, ahol minibölcsőde is működik. Hozzátette, a városban 17 éve zárt be a gyereknevelő intézet, amelynek az épülete megmaradt, ráadásul a jelenleg is működő bölcsőde mellett van.

Az egykori intézet épületét felújítják, és ott vonják össze a másik két helyen működő óvodát. Itt körülbelül száz; az előbbi helyen 50 gyermeket tudnak majd ellátni – közölte. Szelezsán György tájékoztatása szerint a támogatást a 2013-2020-as ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretéből “utolsó pillanatban” nyerték el.

Uniós szabályok szerint a projektek végső elszámolási határideje az idei év vége, ám a polgármester úgy tudja, hogy jövő májusig “ki lehet tolni” a teljesítést. Az ütemezés azonban így is szoros – mondta, hozzátéve, már kiírták a közbeszerzést, és szeretnék, ha májusban elkezdődne a kivitelezés is. Legkésőbb jövő ősszel szeretnék az új helyeken fogadni a gyerekeket – írja az MTI.