Megöléssel fenyegette szomszédját egy mezőkovácsházi férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Garázdaság vétsége és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő mezőkovácsházi férfi ellen, aki a szomszédját zaklatta.

hirdetés

A férfi és szomszédja között – a férfi mindennapos kötekedő magatartása és életvitele miatt –haragos viszony alakult ki, melynek során a terhelt hónapokon át minden alkalommal, amikor észlelte, hogy a sértett saját udvarán tartózkodik, őt hangosan szidalmazta, illetve fenyegette. Így történt ez 2021. szeptember 08-án is az esti órákban, amikor a férfi erősen ittas állapotban megjelent a szomszéd háza előtt az utcán, majd a ház utcára néző ablakát több alkalommal, nagy erővel megütötte, miközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg a sértett nőt, hogy őt megöli, vele szexuális cselekményt végez, illetve a házat rá fogja gyújtani, amiért korábban rendőri intézkedést kezdeményezett vele szemben. A férfi cselekményével azt követően hagyott fel, hogy a sértett ezen alkalommal is rendőri segítséget kért. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

hirdetés

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy abból a törvény erejénél fogva feltételes szabadságra nem bocsátható, ezen felül határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is.

hirdetés