Marihuánát termesztett egy kondorosi férfi

Fotó: Pixabay, cannabis, marihuána, drogot árult kondorosi férfi

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 33 éves büntetlen előéletű kondorosi férfi ellen, aki marihuánát termesztett és másnak is adott belőle.

A férfi 2019 februárjában lakóhelyének melléképületében 31 db kannabisz palántát ültetett el és gondozott abból a célból, hogy részben a saját fogyasztását biztosítsa, részben pedig másoknak adjon át belőle. A férfi a saját maga által termesztett, a kifejlődött növényegyedekből nyert, kannabiszt tartalmazó kábítószer egy részét folyamatos jelleggel elfogyasztotta, illetve két kollégájának, egy kondorosi és egy kamuti férfinak, valamint egy orosházi férfinak is adott belőle ellenszolgáltatás nélkül.

hirdetés

A terhelt lakóhelyén 2019. július 19-én foganatosított kutatás során a rendőrök a növényegyedeken és növényi törmeléken túl a kábítószer termesztéséhez és felhasználásához szükséges eszközöket is lefoglaltak, így hősugárzókat, növénylámpákat, ventilátorokat, öntözőcsöveket, permetezőket, tápoldatokat, valamint dohányőrlőket és mérleget.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményeit beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a lefoglalt növényeket és eszközöket, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 530.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay

 

Ez is érdekelheti: