Ittas vezetés, közokirat-hamisítás és garázdaság miatt történt rendőri intézkedés

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Békés megyében 2022. január 30-án négy férfi ellen indult büntetőeljárás ittas járművezetés gyanúja miatt. Emellett közokirat-hamisítás gyanúja és garázdaság miatt is intézkedtek a megye rendőrei.

Árokba csúszott egy személygépkocsi 0 óra 5 perc körül Kétegyházán, az Aradi úton. A balesetben senki nem sérült meg, de a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett az autósnál. Ezért a 35 éves kétegyházi férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A rendőrök a jogosítványát elvették és büntetőfeljelentést tettek ellene.

hirdetés

Ezután Szarvason, a Csabai úton 7 óra előtt néhány perccel, majd Dévaványán, a Borona utcában 12 óra 15 perc körül is pozitív lett a légalkoholmérések eredményei egy-egy autósnál. A rendőrök ellenük is büntető feljelentést tettek, elvették a vezetői engedélyüket.

Emellett ellenőriztek egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit is 15 óra 15 perc körül Nagyszénáson, a Kölcsey Ferenc utcában. Miután az 57 éves férfiről kiderült, hogy nincsen vezetői engedélye, és az alkoholszonda is ittasságot jelzett nála, előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra. A nagyszénási férfi ellen büntetőfeljelentést tettek és szabálysértés miatt is indul vele szemben eljárás.

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy román állampolgárságú férfit. A 32 éves férfi 2022. január 30-án 11 óra 30 perc körül a gyulai közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy tehergépkocsival és az ellenőrzéskor egy hamis vezetői engedélyt adott át a rendőröknek. A járművezetőt a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

Szóváltásba keveredett egymással egy férfi és egy nő 2022. január 30-án, Békéscsabán, a Kézai utcában. A vita közben a nő többször megrugdosta a férfi autóját és egy szemetest is felborított. A 26 éves nőt a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói garázdaság elkövetésével gyanúsítják és büntetőeljárást indítottak ellene – írja a Police.hu.