Herczeg Tamás: Jó ütemben haladnak a Modern Városok Program fejlesztései

Herczeg, öntözési Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsaba utcáit járva látszik, hogy számos területen zajlanak jelenleg fejlesztések, de ennél még több terv van folyamatosan készülőben – árulta el stúdiónk vendégeként Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

hirdetés

A képviselő úgy látja, hogy a piac korszerűsítése az egyik olyan projekt, amely a város lakosságának jelentős részét lázban tartja. Jelenleg ott tart a folyamat, hogy a parkolóház elkészült és az ideiglenes funkciója is eldőlt – tette hozzá Herczeg Tamás. Addig ugyanis, amíg a teljes piac átalakítása zajlik, a ház földszintjére részben árusok, részben az ócskapiac költözik be. A felső két szintet pedig az autósok használhatják térítésmentesen, ideiglenesen parkolásra. Amint a katasztrófavédelem is megadja rá a szükséges engedélyt.

hirdetés

Így elindulhat a nagybani piacon a bontás, a régi raktárépületek elbontása. Ezzel párhuzamosan nagyjából egy hónap múlva a Kétegyházi úti nagybani piac is elkezdhet üzemelni. A tervek alapján egy 6000 négyzetméteres vásárcsarnok épül, a régi pavilonsor helyére is újat húznak fel. Mindezeken túl pedig a környék rendezése szintén megtörténik majd a Modern Városok Program keretében.

Ugyancsak az MVP részét képezi a Munkácsy negyed kialakítása Békéscsaba belvárosában. Ennek részeként újul meg például a Kórház utcai híd is. Itt statikai fejlesztésre szintén szükség van, illetve a régi állapotát, kinézetét szeretnék visszaállítani. Emellett több szobor is készül a projekt során, amelyek Munkácsy festményeit jelenítik majd meg. A rőzsehordó asszonnyal, az ásító inassal és a Délután a parkban című festmény nőalakjával is találkozhatnak majd a békéscsabaiak, valamint a városba érkező turisták.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés