Már szerdán megkezdődnek a versenyek, a magyarok szombaton mutatkoznak be

Liu Shaolin Sándor

Már két nappal a megnyitó előtt, szerdán megkezdődnek a küzdelmek a pekingi téli olimpián, a magyarok az első teljes versenynapon, szombaton mutatkoznak majd be.

Az első sportág, amelynek képviselői pályára lépnek, a curling, szerdán a vegyespárosok kezdik el a versenyüket a selejtezővel. A szám küzdelmei csütörtökön folytatódnak, s ekkor már a női jégkorongozók is jégre lépnek, valamint síakrobatikában is elrajtol a mogul szám. Pénteken, a magyar idő szerint 13 órakor kezdődő megnyitó előtt curling, női hoki és műkorcsolya szerepel a programban, majd szombaton már nagyüzem lesz Pekingben.

hirdetés

Ezen a napon hat számban már győztest hirdetnek, köztük a rövidpályás gyorskorcsolyázók 2000 méteres vegyesváltó számában, amelyben a magyarok is érdekeltek lesznek. Emellett megkezdődnek a női 500 méter és a férfi 1000 méter küzdelmei, amelyekben összesen öt magyarnak – Jászapáti Petrának, Kónya Zsófiának, illetve Krueger John-Henrynek, Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak – lehet szorítani. A téli olimpia február 20-ig tart.

Fotó: Peking, 2022. február 1. Liu Shaolin Sándor a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt. MTI/Kovács Tamás

MTI