Új csomópont épülhet az M44-es gyorsforgalmi út és 4644 jelű út között

M44 fejlesztés Kamut település környéke / Fotó: Dankó Béla Facebook oldala

Különszintű csomópont épülhet az M44-es gyorsforgalmi út és 4644 jelű út között – számolt be Facebook oldalán Dankó Béla. Mint azt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től megtudta, az engedélyezés és kiviteli tervek elkészítésén túl a szükséges építési engedélyek beszerzése történik meg az előkészítési feladatok keretében.

hirdetés

Az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszát 2020. december 11-én helyezték forgalomba. A gyorsforgalmi út és a 4644. jelű út megvalósult külön szintű keresztezésének helyén új, teljes értékű csomópont megvalósításának előkészítését rendelték el. A csomópontot ütemezett megvalósítással tervezik. Első ütemben félcsomóponti kialakítással a Budapest felől érkező, illetve a Budapest felé tartó csatlakozási lehetőség lesz biztosítva – írja a posztban a képviselő.

hirdetés

A tervezési munka megkezdődött. Az építési engedély megszerzésének és a kivitelei tervek elkészítésének befejezési határideje 2022. június eleje.  A tervek tartalmazzák a csatlakozó 4644 út felújítását is a csomóponttól a 47 sz. főútig mintegy 8 kilométer hosszban. A csomópont tervei úgy készülnek, hogy megvalósítás esetén mind a négy irányban, Budapest felőli le és felhajtás, Békéscsaba felőli le és felhajtással is használható lesz.

A kivitelezés elindításához az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése szükséges. Dankó Béla hozzátette, a beruházást annak idején Herczeg Tamás országgyűlési képviselőtársával kezdeményezték, az elmúlt időszakban számos megkeresést kapott a kérdésben, ezért is érdeklődött a NIF Zrt.-nél a fejlesztés állásáról.

hirdetés