Számítógépen gyakorolhatják a diákok az elsőbbségadás szabályait

balesetmegelőzés Békéscsabán Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság olyan oktatási segédanyagokat vásárolt és juttat el iskolákba, amelyek segítségével a diákok számítógépen gyakorolhatják az elsőbbségadás szabályait.

hirdetés

Elsőbbségadás elmulasztása miatt történt a legtöbb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset 2021-ben Békés megyében. A Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság folyamatosan nyomon követi a közlekedésbiztonsági helyzetet és programokkal, tájékoztatókkal igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét a szabályok betartásának fontosságára, illetve elősegíteni a gyermekek, fiatalok szabályos közlekedésre nevelését. Ennek jegyében 2021 novemberében „A jövő közlekedőiért” címmel Békés megye pedagógusainak rendeztek konferenciát.

hirdetés
balesetmegelőzés Békéscsabán
Fotó: Police.hu

Az online tanácskozáson részt vett, iskolájukban közlekedési szakreferensként tevékenykedő pedagógusok az elsők között vehetik át a bizottság által most beszerzett oktatási segédanyagot, egy animációs tesztgyűjteményt, amelyből 50 darabot vásároltak. Az első példányokat 2022. február 10-én délelőtt adta át Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a bizottság elnöke Deákné Kovács Krisztinának, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanárának, és Barta Gábornak, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola pedagógusának.

A számítógépes program 164 elsőbbségadási szituációt tartalmaz, amelyek két-, illetve háromdimenziós nézetből is megtekinthetők. A tesztek segítségével lehet gyakorolni, tudásszintet ellenőrizni, vagy akár vetélkedőket szervezni. A bizottság reményei szerint az eszköz segítséget jelent a közlekedési ismereteket oktató pedagógusoknak, illetve a diákok is nagy hasznát veszik majd.

Police.hu

hirdetés