Szentandrászki Gréta ötszörös országos bajnok

Vasárnap a győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg az év első országos bajnokságát: az ifjúságiak rangos megmérettetésén hetvenhat klub több, mint háromszáz judósa lépett tatamira. A Békés Megyei Kano Judo SE ifjúsági csapata eredményesen zárta a napot – tájékoztatta hírportálunkat Gyáni János edző.

hirdetés

Női -63kgban az egyesület egyik legnagyobb reménysége és ifjúsági válogatottja, Szentandrászki Gréta állt tatamira. Gréta kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem adott ellenfeleinek. A súlycsoport kiemeltjeként sorra nyerte ippont érő akciókkal a mérkőzéseit, három győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát. A fináléban a csabai versenyző uralta a küzdelmet, első akciójára wazarit ítéltek a bírók, amit egy hatalmas ippon értékű technika követett, így megszerezte az aranyérmet és ezzel ötödik országos bajnoki címét. Gréta a súlycsoport első számú válogatottjaként számos nemzetközi versenyen fogja képviselni Magyarországot, mint Európa Kupák, Európa Bajnokság, Világbajnokság és Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

hirdetés

Az egyik legnépesebb női kategóriában -52kgban a háromszoros magyar bajnok, Szabó Karolina tért vissza a hazai versenyéletbe. A tőle megszokott határozott stílussal mozgott a szőnyegen, ipponnal győztes mérkőzéseit követően a negyeddöntőben folytatta a versenyt, ahol kiegyenlített csata után a későbbi országos bajnok jutott tovább. Karolina a vigaszágon két magabiztos győzelem után a bronzéremért küzdhetett meg, ahol hamar bebizonyosodott, ki a jobb. Az egyesület reménysége gyönyörű kontra technikával múlta felül ellenfelét és állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A férfiak pluszos kategóriájában Bozó Bence és Kara Bence állt szőnyegre. Egy-egy ippont érő technikás győzelem után a csapattársak ismét egymással küzdöttek meg a továbbjutásért. A mérkőzés során Bozó Bence bizonyult aktívabbnak, így ő mérkőzhetett meg a bronzéremért, míg a többszörös bajnok Kara Bence ezen a versenyen pontszerző hetedik helyen zárt. Bozó Bence a korábbi országos bajnokkal küzdött meg a bronzéremért, ahol hibát vétett, így pontszerző ötödik helyen végzett.

-66kgban Kiss Huba tért vissza bokaműtét után. A visszatérés sikeresnek bizonyult, hiszen két szép győzelmet hozott a versenyen. Huba végül a legnépesebb súlycsoportban pontszerző hetedik helyen zárt.

Női +70kgban a diák korosztályú Kertész Lívia is megmérettette magát, végül pontszerző hetedik helyen végzett az idősebbek között.

A bajnokság összesített egyesületi rangsorában hetvenhat egyesület közül a BM Kano Judo SE Gyáni János vezetésével az előkelő hetedik helyen végzett.

Fotón balról jobbra: Kara Bence, Kiss Huba, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Szabó Karolina, Kertész Lívia és Bozó Bence

hirdetés