Folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap

csak a csabai kórházzal összefüggésben használjuk, oltás, oltópont Fotó: Körös Hírcentrum

Az oltási akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást, de aki jobban szereti, ha előre lefoglalt időpontja van, az továbbra is tud online időpontot foglalni a kórházi oltópontokra. Az időpontfoglalót az érvényes regisztrációval rendelkezők tudják használni, ők akár az első, akár az elmaradt második, vagy akár harmadik és negyedik oltásra is tudnak időpontot foglalni. A vírus az oltatlanokra a legveszélyesebb, ezért őket továbbra is arra kérjük, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást. Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu

hirdetés

Kik használhatják az időpontfoglalót?

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/. Ha még nem regisztrált oltásra, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

hirdetés

Az időpontfoglalóban minden oltható korosztálynak lehet időpontot foglalni, tehát már 5 éves kortól. Az érvényesített regisztráció után, szüleik az ő számukra is tudnak online időpontot foglalni. A z 5-11 évesek oltása Pfizerrel, a 12-17 évesek oltása Pfizerrel és Modernával történhet.

A Magyarországon élő TAJ számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a TAJ számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is elérhető az időpontfoglaló rendszere.

A megerősítő oltás azoknak ajánlott, akik második oltásukat már több mint 4 hónapja kapták meg.

Az időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta. Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát ajánlja fel amellyel az első oltás is történt.

Az időpontfoglaló kezelése

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalás már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz

Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalási visszaigazolást. A 18 év alattiaknak szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük.

A hozzájáruló nyilatkozatok itt tölthetők le:

hirdetés