Élelmiszerrel és adománygyűjtéssel segít a Magyarországi Református Egyház

Veréb Krisztián, gyász, gyertya, halál Fotó: Pixabay

Élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti a Magyarországi Református Egyház (MRE) szeretetszolgálata az ukrajnai háborútól szenvedőket.

hirdetés

A református egyház MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint kora reggel 800 kilogrammnyi élelmiszersegély-szállítmányt indított útnak az ukrán-magyar határ felé a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére. A 1358-as adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához. Emellett a https://adomany.jobbadni.hu/kampanyok/38 oldalon is várják a felajánlásokat. Akik közvetlen utalással segítenének, a CIB 10702019-85008898-51100005-as folyószámlára küldhetnek adományt, a közlemény rovatba a “Nemzeti Összefogás”-t írva.

hirdetés

Közölték azt is: Balog Zoltán püspök, az MRE zsinatának lelkészi elnöke és Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke folyamatosan kapcsolatot tart Zán Fábián Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökével. Az egyházi vezetők biztosították a helyi közösséget, hogy amiben tudnak, segítenek. Hozzátették: “imáikban hordozzák őket és valamennyi, a fegyveres konfliktustól szenvedő embert, egyben közös imádságra buzdítottak a mielőbbi békéért”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

hirdetés