Marihuánát termesztett négy férfi Sarkadkeresztúron, vádemelésre került sor az ügyben

marihuánát termesztett négy férfi Sarkadkeresztúron

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 29 éves kondorosi, egy 27 éves békéscsabai, egy 28 éves dobozi és egy 23 éves szintén dobozi férfival szemben, akik kábítószernek minősülő marihuánát termesztettek.

hirdetés

A négy férfi 2020 februárjában határozták el, hogy egyikük feleségének tulajdonát képező sarkadkeresztúri ingatlanban közösen fognak marihuánát termeszteni. A marihuána termesztéséhez szükséges eszközöket a kondorosi férfi szerezte be részben Ausztriában, így különösen vadkender magokat, hővédős sátrakat, nagy teljesítményű fényforrásokat, hőlégfúvókat, valamint műtrágyát vásárolt, majd azokat a sarkadkeresztúri ingatlanba vitte.

A kannabisz növények termesztése érdekében az ingatlant a terheltek együttesen átalakították és berendezték a termesztéshez szükséges eszközökkel, illetve a kannabisz növényeket együttesen gondozták. A rendőrség 2020. április 07-én kutatást foganatosított az ingatlanban, melynek során 79 tő kannabisz növényt, valamint a termesztéshez szükséges eszközöket, szereket és magokat foglaltak le. A kondorosi férfi lakóhelyén foganatosított kutatás során további, közel 3 kg tömegű marihuánát találtak. A terheltektől levett vizeletminta valamennyiük esetében marihuána és más, amfetamin tartalmú kábítószerek fogyasztását igazolta.

marihuánát termesztett négy férfi Sarkadkeresztúron
Fotó: Police.hu

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményüket beismerő terhelteket próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőlük a nyomozás során lefoglalt növényeket, növényi törmeléket, magokat, valamint a termesztéshez használt eszközöket, és kötelezze őket a nyomozás során felmerült, 1,5 M Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

A rendőrség videója az elfogásról:

hirdetés