Márton Anita és Bogdán Annabella is aranyérmes lett szombaton

atlétika, márton, diszkoszvetésben Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség (archív felvétel)

Szombat délután Szombathelyen került sor a Téli Dobó Magyar Bajnokságra. Békéscsabát is több versenyző képviselte, Márton Anita diszkoszvetésben, gerelyhajításban pedig Bogdán Annabella nyert aranyat.

Az U16-os versenyeket követően kora délután a felnőttek között női kalapácsvetésben és női gerelyhajításban hirdettek először győztest. Gyurátz Réka ötödik kísérletre 67.66 métert dobott, amivel a Szombathelyi Dobó SE atlétája megnyerte a kalapácsvetést. A második és a harmadik helyen záró Németh Zsanett (64.83 m) és Csatári Jázmin (62.54 m) is új egyéni csúcsot elérve állhattak fel a dobogóra.

hirdetés

A női gerelyhajítás Bogdán Annabella sikerével zárult – a Békéscsabai AC versenyzője 53.43 métert dobott elsőre. Az ezüstérem Eszenyi Napsugáré (47.15 m), a bronzérem Till Adélé (44.77 m) lett. A férfiak versenyét Herczeg György nyerte meg 74.66 méteres eredménnyel. Az FTC fiatal tehetsége mögött Jancsik Martin (57.71 m) és Némethy Szabolcs (56.66 m) zárt.

A nap legjobb teljesítménye Halász Bence nevéhez fűződött, aki a negyedik sorozatban 78.29 métert dobott kalapácsvetésben. A hazaiak vb- és Eb-bronzérmes kiválósága egy év kihagyás után ismét győzni tudott a téli dobó-ob-n. Rába Dániel 72.94 méterrel a második, Pásztor Bence 72.39 méterrel a harmadik lett.

Márton Anita sem maradt aranyérem nélkül a szombati hűvös időjárási körülmények közepette. A Békéscsabai AC világbajnok súlylökője ezúttal diszkoszvetésben állt a dobókörbe, és 54.28 méterrel ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára Kerekes Dóra (49.10 m) és Gyurátz Réka (44.14 m) társaságában. A szombati nap utolsó aranyérmét az NYSC diszkoszvetőjének, Káplár Jánosnak a nyakába akasztották, aki 51.41 méteres dobásával diadalmaskodott Péringer Márkot (50.60 m) és Csontos Mártont (49.28 m) megelőzve – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség.