Közel 25 millió forintból kezdődhet újabb fejlesztés Békésen

fejlesztés Békésen

Felújításra kerül a Nevelő utca és az onnan elágazó Váradi utca felé vezető földút. Békés Város Önkormányzata közel 25 millió forintos pályázati forrást nyert a beruházáshoz az Agrárminisztériumtól.

Békés Város Önkormányzata az Agrárminisztérium a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására elnevezésű kiírására nyújtott be a közelmúltban pályázatot, amelyet a döntéshozók támogattak.

A projekt célja a külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló földút, valamint az útszakaszhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetését biztosító csatornahálózat karbantartását szolgáló fejlesztések megvalósítása. A pályázat keretében a Nevelő utca földútját és az onnan elágazó Váradi utca felé vezető szintén földutat újítják fel közel 18 millió forintból.

Villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések is megvalósulnak 6 millió 985 ezer forintos forrásból a Rosszerdői zártkerteknél, a Vargahosszai csatorna melletti úttal ellátott ingatlanoknál. A fejlesztésekre összesen 24 millió 984 ezer forintot fordít az önkormányzat, ami 100 százalékos támogatási intenzitás, a beruházáshoz saját erő nem szükséges.