Új zebrát festettek fel Békésen a Rákóczi utcán

új zebra Békésen

A Rákóczi utcán, a Túri Húsbolt és a Hőzső utca közötti szakaszon új zebra felfestése vált lehetővé. Az elmúlt időszakban számos szóbeli és írásbeli lakossági megkeresést kapott Polgár Zoltán alpolgármester, hogy a közlekedés biztonsága érdekében az érintett szakaszon nagy szükség lenne egy zebrára.

hirdetés

A Tarhos felé vezető Rákóczi utca Békés egyik kiemelten forgalmas szakasza. A területen, illetve a közelben számos oktatási-nevelési intézmény található. Ezen a területen haladnak keresztül a Gál Ferenc Egyetem békési szakképzőjébe, a „Mezgébe” járó diákok is reggelente, valamint délutánonként.

hirdetés

Ugyancsak sokan közlekednek itt azok, akik bölcsődébe, óvodába viszik gyermekeiket. A szakasz mellett szolgáltatások, üzletek is találhatók, amelyek biztonságos megközelítése ugyancsak kiemelten fontos. Emellett jó néhányan a városközpontot erről közelítik meg.

A megkereséseket követően Polgár Zoltán alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője megtette a szükséges lépéseket, a Magyar Közút pedig nagyon gyorsan és rugalmasan reagált a megkeresésre. A gyalogátkelőhely kialakításával biztonságosabbá válhat a közlekedés az érintett szakaszon.

hirdetés