Dumity Richárd 16. lett műlesiklásban

Dumity Dumity Richárd monosíző az eskütételen a Magyar Sport Házában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az egyetlen magyar induló, Dumity Richárd 16. lett műlesiklásban a vasárnapi záruló pekingi téli paralimpián.

hirdetés

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) beszámolója szerint az időjárás kedvezően alakult, ám a versenypálya sok tapasztalt sportoló dolgát megnehezítette. A 25 éves magyar alpesi síző viszont megbirkózott a nehéz körülményekkel.

hirdetés

“A lehető legpozitívabb élményekkel hagyom itt Pekinget, mindkét versenyszámomban nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok. A kitűzött céloknak megfelelően teljesítettem, aminek örülök” – nyilatkozott Dumity. Hozzátette, a körülmények nem voltak egyszerűek, otthon nehéz ilyenekre készülni, de ehhez kell alkalmazkodnia, mert minden nagy versenyen hasonlóan kemény lesz a pálya. “A szlalom a gyengébb számom, de ebben is a folyamatos fejlődésre törekszem” – értékelt a paralimpikon.

Szabó László, az MPB elnöke úgy fogalmazott, eredetileg úgy gondolták, hogy Dumity csak a 2026-os milánói paralimpiára juthat ki, ehhez képest már most bizonyította, hogy fényes jövő áll előtte. “Nem támasztottuk elé hatalmas elvárásokat, reálisan közelítettük meg a lehetőségeit, ezeket pedig sikerült teljesítenie” – nyilatkozta Szabó. Az alpesi síző korábban óriás-műlesiklásban a harmincadik helyen végzett Pekingben – írja az MTI.

hirdetés