Angol nyelvből mérhetik össze tudásukat a diákok Békéscsabán

Angol nyelvből mérhetik össze tudásukat a diákok a Békéscsabai SzC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban Fotó: Körös Hírcentrum

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemes Tihamér TIT telc Idegennyelvi Verseny, amelynek helyszíne a Békéscsabai SzC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium.

hirdetés

A kétfordulós versenyen 67-en vesznek részt, a 40 külsős jelentkező a megye nyolc iskolájából érkezett, hogy összemérje erejét és tudását egymással és a 27 helyi versenyzővel. A közel 20 felkészítő tanár a megye kilenc intézményének legjobb angolos diákjait toborozta a versenyre.

hirdetés

Az első fordulóban 135 perc alatt kellett a telc vizsgaközpont által összeállított próbavizsga feladatsort megoldani, majd a második, azaz a szóbeli fordulóban a 20 legjobb versenyző mérheti össze tudását angol nyelvből.

A megnyitón Benkőné Balog Szilvia angol tanár elmondta, a verseny írásbeli és szóbeli feladatait a telc vizsgaközpont vizsgáztatói értékelik, és a TIT Körösök Vidéke Egyesület munkatársai segítik a verseny szervezését és lebonyolítását. Kérdésünkre elmondta, meglátása szerint a nyelvismeret egyre hangsúlyosabb a diákok számára. A tanulók felismerik, hogy nyelvtudással jobban érvényesülhetnek a nagyvilágban. Egy-egy külföldi utazás, vagy külföldi munkavállalás esetén nélkülözhetetlen a nyelvtudás, a céljaik eléréséhez sok esetben elengedhetetlen.

Az iskola igazgatója Maczik Mihály elmondta, rengetegen jelentkeztek a versenyre, helyhiány miatt azonban összesen 67 tanulót tudtak regisztrálni. A szóbeli fordulóban a 20 legjobb versenyző március 30-án adhat számot tudásáról. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és zárórendezvényre a vizsgák után kerül sor.

 

hirdetés