Orbán Viktor szemlét tartott a csengersimai magyar-román határállomáson

Ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást adott át Orbán Viktor miniszterelnök Csengersimán egy Ukrajnából menekült családnak, a kormányfő közösségi oldalára feltett videó tanúsága szerint.

hirdetés

A kisfilmből kiderül, hogy a kétgyermekes család Olaszországba készül tovább utazni. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szemlét tartott a csengersimai magyar-román határállomáson.

hirdetés

A miniszterelnök Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről. (MTI)


Fotó: Csengersima, 2022. március 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

hirdetés