Egy melléképülettűzhöz és hat esetben területtűzhöz riasztották a tűzoltókat

tűz Nagyszénáson Fotó: Katasztrófavédelem

Egy melléképülettűzhöz és hat esetben területtűzhöz riasztották a tűzoltókat hétfőn.

Kigyulladt egy kazánház hétfő hajnalban Nagyszénás külterületén egy gazdaságban. A tüzet a kazánból kipattanó szikra okozta, amelyről a tűz hamar átterjedt az épület tetőszerkezetére is, valamint a vele egybeépített nyitott tárolóra. A lángok veszélyeztették a szomszédos fóliasátrakat, valamint a tárolóban beraktározott nagy mennyiségű műtrágyát. Az orosházi és békéscsabai hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az épületet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

hirdetés

Hat alkalommal riasztották a hétfői nap folyamán Békés megye tűzoltóit szabadtéren bekövetkezett tűzesethez. Tűz keletkezett a hajnali órákban Eleken, a Petőfi utcában, majd nem sokkal később Füzesgyarmaton, a Kertész utcában, mindkét esetben az elszárad aljnövényzet égett.

Délben Gyuláról érkezett jelzés a Csikoséri sorról, ahol kétszáz négyzetméteren gyulladt meg az összehordott szemét, valamint az elszáradt vegetáció. A délutáni órákban ismét egy nádas égett közel négy hektár kiterjedésben, ezúttal Csökmőn, a Vadvirág utca közelében.

Ezzel egyidőben foltokban égett a nádas Békéscsaba térségben a 4239-es út mellett, valamint Gerendás és Újkígyós között külterületen is. A lángokat a füzesgyarmati önkéntes, valamint a gyulai, békéscsabai és szeghalmi hivatásos tűzoltók fojtották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Egyik esetnél sem sérült meg senki, és jelentős anyagi kár sem keletkezett – számolt be a katasztrófavédelem.