Hamarosan indul az orosházi kórház szakrendelőjének fejlesztése

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Egy hónapja kezdődött el az orosházi nővérszálló 350 millió forintos felújítása, most pedig egy újabb, az orosházi kórházat érintő fejlesztés kezdődik. A 295 millió forintos Európai Uniós támogatásból eszköz- és infrastruktúra fejlesztés valósul meg a Könd utcai szakrendelőben.

hirdetés

A járóbeteg ellátás fejlesztése fontos része az egészségügy modernizációjának, amiben nagy szerepet kapnak a vidéki kórházak, köztük az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. Az EFOP-2.2.19-17 számú, „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című, vissza nem térítendő pályázaton nyert 295 millió forintból megvalósított fejlesztések eredményei elősegítik a betegellátás biztonságosabbá tételét, emellett fontos, hogy a fenntartási, üzemeltetési költségeket nem emelik.

hirdetés

– A beruházás költséghatékony, tekintettel a korszerűbb technológiák alacsonyabb energiaigényére is. További eredmény a járóbeteg intézmények infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása, valamint az akadálymentesítés további fejlesztése – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató.

Az eszközfejlesztés 19 egészségügyi szakmát érint, melyet az ellátási körzet mintegy 100 ezer lakosa vehet használatba. Ezáltal a járóbeteg szakellátásban megvalósulhat az új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatási minőségének javítása, ami többek között műszerbeszerzést és eszközfejlesztést is tartalmaz – áll a sajtóközleményben.

hirdetés