Hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműket árult egy lőkösházi nő

önkéntes, üzletek, hamis pólók csabai üzlet, ruhát akart lopni Illusztráció: Pixabay

Az iparjogvédelmi jogok megsértésének 6 rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 51 éves büntetlen előéletű lőkösházi nővel szemben, aki hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműket árult – olvasható a főügyészség közleményében.

hirdetés

Mint írják, a nő 2020. június 27-én, Lőkösháza közterületén új ruházati termékeket értékesített, amelyek egy összecsukható asztalon voltak kihelyezve, továbbá papírdobozokban voltak tárolva. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőrzést tartottak a helyszínen és átvizsgálták a terhelt által eladásra kínált termékeket, melyek között különféle hamis márkajelzéssel ellátott ruhákat találtak, amelyek vonatkozásában a nő a jogtulajdonosok engedélyével nem rendelkezett.

hirdetés

A hamis ruházati termékeket – melyek a külső jellemzőik alapján alkalmasak voltak a vásárlók megtévesztésére – a terhelt Budapesten, a Józsefvárosi Piacon vásárolta ismeretlen személytől továbbértékesítési céllal, ezzel megsértve a jogosultak iparjogvédelmi oltalomból eredő jogait. A terhelt cselekményével a hat védjegyjogosult részére összesen több mint 3 M Ft vagyoni hátrányt okozott.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében közérdekű munka büntetésre ítélje, kobozza el tőle a lefoglalt hamis ruházati termékeket és kötelezze őt a védjegyjogosultak részére okozott kár megtérítésére.

hirdetés