Több alkalommal pénzt csalt ki egy idős nőtől, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 50 éves büntetett előéletű eleki nővel szemben, aki egy idős nőt vert át.

hirdetés

A terhelt 2021 márciusában és június-július hónapjaiban Elek város területén több alkalommal megszólított egy akkor 78-79 éves idős nőt és hamis nevet használva, valamint hamis lakcímet megadva a sértettől különböző, valótlan indokokkal pénzt kért kölcsön, előbb édesanyja súlyos betegségére, majd halálára, később testvére ellátására, gyógyszerekre, kenyérre, gázszámlára, rendőrségi csekkre hivatkozással kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket az őt megsajnáló idős nőtől.

hirdetés

A terhelt arról is különböző történeteket adott elő, hogy miből fogja visszaadni a kölcsön kért összegeket. Ezzel kapcsolatosan előbb valótlanul azt állította, hogy nagyobb összegű családi pótlékból fogja rendezni a tartozását. A következő alkalommal, amikor a sértettel találkozott, már azt mondta, hogy mivel meghalt az édesanyja, örökölni fog 1 M Ft-ot, és abból adja vissza majd a tartozását. Valójában a terhelt a kölcsön kért összegeket a megbeszélt időpontokban nem adta vissza, az nem is állt szándékában, több alkalommal el sem ment a megbeszélt találkozóra.

Valójában azért kérte el a különböző pénzösszegeket a sértettől, hogy rendszeres haszonra tegyen szert, a kölcsön visszafizetésére sem szándéka, sem reális lehetősége nem volt, fizetési szándéka vonatkozásában megtévesztette az idős sértettet és összesen 180.000.-Ft kárt okozott a részére, amely nem térült meg.

hirdetés