2423 járművezetőt szondáztattak meg a rendőrök Békésben, az elmúlt héten

rendőri ellenőrzés, speedmarathon, kék Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

A rendőrök Békés megyében az elmúlt héten 2423 járművezetőt szondáztattak meg. Közülük 21 embernél jelzett alkoholfogyasztást a műszer. Aki ittasan vezet, a közlekedőpartnereit is veszélyezteti.

hirdetés

Békés megyében 2022. április 4. és 2022. április 10. között a rendőrök 2423 járművezetőnél ellenőrizték, hogy fogyasztottak-e alkoholt. A szondáztatás eredménye 21 járművezetőnél lett pozitív, közülük 4-en gépi meghajtású, míg 17-en nem gépi meghajtású járművel voltak.

hirdetés

Emellett a rendőrség több ittas járművezetés miatt indult eljárás iratait továbbította az ügyészségnek. Így annak az eljárásnak az iratait is, amely 2021. szeptember 1-jén indult azután, hogy Gyomaendrődön, az egyik intézmény udvarán egy tehergépkocsi vezetője nekitolatott egy ott parkoló autónak. Személyi sérülés nem történt, de a balesetet okozó sofőr ittas volt. A rendőrök feljelentették és elvették a jogosítványát.

Ittasan vezetni felelőtlenség. Akik alkoholtól befolyásoltan ülnek volán mögé, nemcsak magukat, hanem közlekedő partnereiket is veszélynek teszik ki az utakon! A rendőrség ezért mindenkit arra kér, hogy ha vezet, ne fogyasszon alkoholt! A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében az ittas járművezetőkkel szemben is következetesen és határozottan intézkednek.

Police.hu

hirdetés