Szeles, hűvös idő jön, helyenként esni is fog

Változékony, eső, időjárás, esernyő Illusztráció: Pixabay.com

A húsvéti hosszú hétvégén az időjárás nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak.

hirdetés

A húsvéti hosszú hétvége szombatján még gyakran lesz felhős az ég, de azért pár órára több tájegységünkön is kisüthet a nap az Időkép szerint. A portál azt írja, a Dunától keletre, valamint a középső tájakon is szükség lehet az esernyőkre, ugyanis időnként eső, zápor többfelé kialakulhat. Emellett az északias szél is sokfelé lesz élénk, erős, nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északkeleten viharos lökésekre is számítani kell. A legmelegebb órákban mindössze csak 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

hirdetés

Húsvétvasárnap is folytatódik a szeles idő, sokfelé lesz élénk, erős, néhol viharos az északi-északkeleti szél. Bár már sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat. Hajnalra a derült, fagyra érzékenyebb helyeken akár -3, -4 fok köré is lehűlhet a levegő, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Húsvéthétfőn a változóan napos-felhős időben még elszórtan egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. A szeles idő marad, az északi-északkeleti szelet továbbra is élénk, erős lökések kísérik majd. Reggel több tájegységünkön is gyengén fagyhat, de az északi völgyekben akár -5 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, majd a délutáni órákban ismét 9 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás. Az igazi tavaszi idő még kedden sem tér vissza.

hirdetés