Ötvenhat egyesület kétszázhuszonöt judósa mérkőzött meg Győrben

Kano Judo Archív felvétel. Forrás: BM Kano Judo SE

Vasárnap Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg az idei junior országos bajnokságot, amelyen ötvenhat egyesület kétszázhuszonöt judósa indult harcba a bajnoki érmekért.

hirdetés

A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület ígéretes csapattal érkezett a megmérettetésre.

hirdetés

Női -70kg-ban a junior válogatott Sóczó Rebeka állt tatamira. Mérkőzései során határozott judot folytatva, ippont érő technikákkal múlta felül ellenfeleit. Egészen az elődöntőig menetelt, ahol kiegyenlített küzdelem után hibát vétett, így az aranyérem most elmaradt. A bronzmérkőzésen pillanatok alatt eldőlt az érem sorsa, Rebeka az első földre vitelnél hajtott végre leszorítás technikát, így végül a csabai versenyző állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Női -63kg-ban az ifjúsági válogatott első embere, Szentandrászki Gréta mérettette meg magát az idősebbek között. A fiatal reménység magabiztosan mozgott a szőnyegen ippon értékű technikákkal kerekedett felül vetélytársain. A negyeddöntőbe jutásért a későbbi ezüstérmes ellen vétett hibát, így vigaszágon folytatta a versenyt, ahol Gréta eddigi riválisával találkozott. A mérkőzést végig határozottan irányítva, karfeszítés technikával kényszerítette kopogásra ellenfelét, így bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzésen a csabai reménység 40 másodperc alatt ippont érő lábsöprést követően lett az érem tulajdonosa.

Férfi -73kgban a junior válogatott Őzbas Yasin képviselte az egyesületet. Változatos és technikás judot folytatott a versenyen, tökéletesen kivitelezett ippon értékű dobássokkal győzte le versenytársait. Egészen az elődöntőig menetelt, ahol korábbi EB bronzérmes riválisával találta szemben magát, végül nyert a rutin, így Yasin bronzéremért folytatta a versenyt. Az éremért folytatott küzdelem során végig irányított és magabiztosan dolgozott, végül átfordítással leszorította ellenfelét, így meglett a harmadik bronzérem is a békéscsabaiak részére.

A férfiak +100 kg-os mezőnyében Bozó Bence és Kara Bence mérettette meg magát ifjúságiként. Első mérkőzésükön a későbbi döntősök ellen szenvedtek vereséget, majd két ippont érő dobást követően mindketten pontszerző ötödik helyen végeztek.

Kiss Huba férfi -66kgban bokaműtétet követően egy szép győzelemmel helyezetlenül zárt az egyik legnépesebb súlycsoportban.

Múlt héten az utánpótlás korúak nemzetközi regionális versenyen szerepeltek Domaszéken. A verseny eredményei: Serdülő: Petrovszki Márk 1 ,Csikós László (diákként) 3 ,Mórocz Nándor 3. /  Diák A: Csikós László 1,Gajdács Ábel 3, Fridl Károly 7. / Diák B: Perecz Lili 2. Az eredmények alapján a  BM Kano Judo SE utánpótlása is ígéretesnek bizonyul.

A fotón, balról jobbra: Bozó Bence, Őzbas Yasin, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Sóczó Rebeka, Kiss Huba és Kara Bence

hirdetés