Kölcsönkért tehergépkocsiból szereltetett ki alkatrészeket egy békéscsabai férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 46 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki elromlott gépjárműve javíttatásához szükséges alkatrészeket egy másik, kölcsönkért járműből szereltette ki, ezáltal 3 M Ft kárt okozott a jármű tulajdonosának.

A férfi az általa használt, de egy bank tulajdonát képező kistehergépkocsival 2021. június 01-én anyagi káros balesetet szenvedett, és az autót az egyik békéscsabai autójavítóba szállították be trélerrel. A gépjármű szerelési költségét a terhelt túl soknak találta, ezért úgy döntött, a javításhoz bontott alkatrészeket fog szerezni. Ennek érdekében 2021. június elején kölcsönkért egy ugyanolyan típusú, 3 M Ft értéket képező áruszállító gépkocsit egy cég ügyvezetőjétől. A férfi jogtalan haszonszerzési célzattal tévedésbe ejtette a sértett képviselőjét, és azt állította neki, hogy addig használná a járművet, amíg a sajátját megjavíttatja.

hirdetés

Ezt követően bevitte a kölcsönkért tehergépkocsit az autójavító műhelyébe, és megbízta az autójavító tulajdonosát, hogy szereljék ki a gépjárműből azokat az alkatrészeket, amelyek az általa használt tehergépkocsi javításához szükségesek. Az autójavító tulajdonosa nem tudta, hogy az utóbb bevitt tehergépkocsi nem a terhelt tulajdonát képezi, ezért abból több mint 1 M Ft értékben szereltek ki többféle alkatrészt, amelyeket beszereltek a korábban bevitt járműbe. A

férfi 2021. június 23-án vette át a szerviztől az általa használt, immár megjavított járművet, a kölcsönkért teherautót pedig a sértett képviselőjének többszöri felszólítására sem vitte vissza, hanem azzal hitegette, hogy még nem készült el az ő autója. A sértett cég ügyvezetője 2021. augusztus végén véletlenül talált rá a cég tulajdonát képező járműre a szervízben szétszerelt és működésképtelen állapotban. A terhelt cselekményével 3 M Ft kárt okozott a sértett cég részére, amelyet utóbb két részletben megtérített – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.