Kisebb tűzesetekhez és műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat a hétvége folyamán

Növényi és kommunális hulladékot égettek Kötegyán településen Növényi és kommunális hulladékot égettek Kötegyán településen / Fotó: katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem beszámolója szerint, az elmúlt hétvégén, öt tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

hirdetés

Meghasadt egy akácfa ága szombat délelőtt Tótkomlóson, a Borsziget utcában. Az esethez riasztott helyi önkormányzati tűzoltók a veszélyt jelentő ágat láncfűrész és létra segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

hirdetés

Kigyulladt egy személyautó motortere szombat délelőtt Gyulán, a Csabai úton. Az autómosás közben keletkezett tűz oltását a tulajdonos egy kézi oltókészülékkel megkezdte, majd áramtalanította a járművét. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a még füstölgő autót vízsugár segítségével eloltották, majd hőkamerával a szerkezeti elemeket átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Elektromos szerelvények és a tetőszigetelés gyulladt meg szombat délután egy közintézmény padlásterében Méhkeréken, a Kossuth utcában. A napelem rendszer elektromos hálózatában keletkezett tűzet a tűzoltóság kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók egy porral oltó készülékkel sikeresen eloltották. A tűzesethez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal közösen, tűzeseti helyszíni szemlét folytattak le a tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálására, majd átadták a helyszínt az elektromos szakembereknek. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Növényi és kommunális hulladékot égettek szombat délután Békés külterületén, egy tanyán. A tűzesethez riasztott helyi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a lángolást megszüntették, majd a mezőberényi hivatásos tűzoltók az esetről jegyzőkönyvet készítettek. A tűzoltók felhívták a tulajdonosok figyelmét, a tevékenység szabálytalanságára.

Motorkerékpár őzzel ütközött szombat este Gyula és Újkígyós között, a 4431-es úton. A baleset következtében a motorkerékpárral utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A gyulai hivatásos tűzoltók az útburkolatra került kisebb mennyiségű üzemanyagot eltávolították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Nádas és kommunális hulladék égett szombat délután Eleken, a Lökösházi út közelében. A húsz négyzetméteren égő növényzetet a Gyulai hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Tűz a környezetére nem terjedt tovább az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Növényi és kommunális hulladékot égettek vasárnap este Kötegyán településen, a Bartók utcában. A tűzesethez riasztott helyi önkéntes és gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével az égetést megszüntették, majd a tulajdonosok figyelmét felhívták az égetési szabályok betartására.

hirdetés