Egy nő bosszúból kétszer is felgyújtott egy házat Sarkadon

tűz, gyufa Illusztráció: Pixabay.com

Folytatólagosan elkövetett kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 41 éves büntetett eleki nővel szemben, aki kétszer is felgyújtotta ugyanazt a házat.

A vádbeli időben a nő édesanyja élettársával együtt egy Sarkad, Nárcisz utcai lakatlan, körbekerítetlen házban lakott önkényes lakáshasználóként. 2021 áprilisában a nő több alkalommal vendégként tartózkodott a házban, de ezen alkalmakkor többször ittasan agresszíven viselkedett, ezért anyjának élettársa, hogy elkerülje a rendőri intézkedést, elzavarta őt az ingatlanból. A terhelt azért, hogy ezt megbosszulja, 2021. április 29-én az esti órákban bement a házba azzal a szándékkal, hogy azt bosszúból felgyújtsa. A házban ekkor senki sem tartózkodott. A nő a ház konyhájában, valamint egyik szobájában a berendezési tárgyakat szándékosan meggyújtotta, majd elhagyta az ingatlan területét. A tűz rövid időn belül átterjedt a födémre és a ház tetőszerkezetére is. A tüzet a 15 méterre lakó szomszédok észlelték és azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik a tüzet eloltották.

hirdetés

A nő 2021. május 01-jén visszatért a házhoz, mivel észlelte, hogy az az általa szándékosan okozott tűz folytán nem semmisült meg teljesen, ezért elhatározta, hogy az ingatlant ismét felgyújtja. Így is tett: a bútorokat ismét meggyújtotta, majd távozott az ingatlanból és a vasútállomáshoz ment, ahol a vonatról leszálló édesanyjával közölte, hogy bosszúból felgyújtotta a házat. A szomszédok ismét kihívták a tűzoltókat, akik a tüzet eloltották, de a ház annyira megrongálódott – födémszerkezete és több oldalfala is kidőlt –, hogy használhatatlanná vált. A gyújtogatással okozott 420.00.-Ft-os kár jelenleg is megtérítetlenül fennáll.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsősorban arra tett indítványt, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse a nővel szemben garázdaság vétsége miatt folyamatban lévő másik büntetőüggyel, és a nőt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a sértett részre okozott kár megtérítésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti: