Orbán: nehéz körülmények közepette is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni és nem hátra

Nehéz körülmények közepette is vállalom, hogy Magyarország előre fog menni és nem hátra – mondta Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben, miután a parlament újraválasztotta miniszterelnöknek.

hirdetés

A kormányfő kijelentette: a most megalakítandó kormány vállalása az, hogy a kibontakozó európai válság idején is megőrzi a legfontosabb eredményeket, és nem adja fel a fontos célokat. “Megvédjük a teljes foglalkoztatottságot, megvédjük a családtámogatásokat, vállalom, hogy megvédjük a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést is” – hangsúlyozta.

hirdetés

Orbán Viktor arról is beszélt: Magyarországra ma nem a népessége, hadserege vagy gazdasági ereje miatt irányul szokatlan mértékben a nyugati közvélemény figyelme, hanem azért, mert Lengyelország mellett Magyarország vált a nyugati világ utolsó keresztény, konzervatív bástyájává.

Mást gondolunk a világról és a jövőről, mint a “liberális, globalista fősodor”, és másként építjük az országunkat, mint ahogy ők teszik a sajátjukkal. Akár meg is férhetnénk egymás mellett, de Brüsszel ma kizárólagosságra törekszik – értékelt a kormányfő, úgy fogalmazva: azt mondják, a politikát, az országvezetést, sőt Európát is csak egy módon lehet elképzelni és művelni, “aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére”. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ez ellen lázad.

A miniszterelnök arról is beszélt, Magyarország nem fogad el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat. Orbán Viktor azt mondta: Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával, és “csupa olyasmit akar ránk kényszeríteni, ami nekünk rossz és tőlünk idegen”. Hozzátette: Magyarország “az élni és élni hagyni elv” jegyében “toleranciaajánlatot” tett a migráció, a gender és legutóbb az olajembargó ügyében is, azonban ezeket visszautasították.

“De mi továbbra sem adjuk fel a határok védelmét, nem bontjuk le a kerítést és nem engedünk be migránsokat, megvédjük a családjainkat, a genderaktivistákat nem engedjük be az iskoláinkba, nálunk az apa férfi, az anya nő, gyerekeinket pedig hagyják békén, kitartunk Magyarország békéje és biztonsága mellett, és nem fogadunk el olyan gazdasági intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar családokat” – jelentette ki a miniszterelnök. Leszögezte: Magyarország az Európai Unió tagja, és érdeke, hogy a következő évtizedben az is maradjon.

Fotó: Budapest, 2022. május 16. Orbán Viktor miniszterelnök leteszi esküjét az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

MTI

hirdetés