Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

Békéscsabán, egy telephelyen 2022. május 19-én 23 óra 15 perc körül megjelent három férfi és földkábeleket készítettek össze, hogy elvigyék azokat. A területen működő biztonsági kamera képeit figyelő diszpécser azonnal hívta a rendőrséget, és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen el is fogták a három román állampolgárt. Velük együtt még egy nőt és egy férfit is előállítottak, ők az utcán figyeltek, hogy jelezhessenek társaiknak, ha bárki érkezne a telephelyre.

hirdetés

Ez azonban nem sikerült nekik, nem tudtak elmenekülni. A rendőrök az ötfős csoportot előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük. Mindannyian közvetlenül a bűncselekmény elkövetése előtt érkeztek Romániából, de vissza már nem tudtak menni, mert őrizetbe kerültek. Ugyanezen a telephelyen 2022. május 9-én hajnalban volt egy lopás, rézkábeleket vittek el ismeretlenek.

A nyomozás eddigi adatai alapján akkor is a most elfogott csoport tagjai mehettek be a bekerített területre. A bűncselekmények körülményeit, az azok közötti összefüggéseket a nyomozók vizsgálják.

Police.hu