Sonkát és szalonnát lopott egy férfi Mezőberényben

sonka, lopás Mezőberényben Illusztráció: Pixabay.com

Érezte a füstölt hús illatát, ezért tört be egy füstölőbe egy férfi Mezőhegyesen. Öt sonkát és szalonnát lopott, de lebukott, a rendőrök elfogták. Ellene és segítője ellen is büntetőeljárás indult. Az ügy iratai az ügyészségre kerültek.

hirdetés

Betörtek egy ház füstölőjébe 2022. március 20-ára virradó éjjel Mezőhegyesen. Az épület be volt zárva, a tettes azonban leverte az ajtóról a lakatot és öt sonkát, valamint egy oldal szalonnát vitt el onnan. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei kiderítették, hogy a bűncselekményt egy battonyai, de akkor éppen Mezőhegyesen lakó férfi követhette el.

hirdetés

A 28 éves férfi kihallgatásán elismerte a lopást. Elmondta, hogy korábban többször elment a ház előtt és érezte a füstölt hús illatát. Gondolta, ellopja a házi hústermékeket és eladja azokat, hogy pénzhez jusson. Zsákot vitt, abba pakolta bele a sonkákat és a szalonnát, de a több mint 50 kilós zsákot nem bírta elvinni hazáig. Félúton letette és egy ismerősét kérte meg, hogy segítsen neki hazavinni. Ezután ketten becsomagolták a húsokat, a 28 éves férfi pedig elrejtette azokat. A rendőrök azonban felderítették a bűncselekményt, először a segítőt keresték és vonták kérdőre, majd az időközben Battonyára visszaköltöző férfit számoltatták el.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen büntetőeljárást indított. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. május 30-án továbbították az ügyészségnek. A sonkákat a tulajdonos visszakapta.

Police.hu

hirdetés