A Mol benzinkútjain maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron

mol kút, benzinkút, benzin Fotó: Körös Hírcentrum

A Mol bejelentette, hogy benzinkútjain 2022. június 24-től csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot. 

hirdetés

„Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a piaci ár érvényes” – írják.

hirdetés

Kérik továbbá, hogy amennyiben a gépjármű benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként tegyék meg.

„Amennyiben a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk” – teszik hozzá.


Frissítés: időközben az OMV is hasonló korlátozásokat vezetett be, majd a Lukoil is hasonlóképpen tett.


A közleményben felhívják az autósok figyelmét az eddig is létező szabályra, miszerint a magyar rendszámú gépjárművet töltő személy hatósági áron (479,9 Ft / liter), nem magyar rendszámú gépjárművet töltő személy a kútoszlopokon található piaci áron tankolhat.

„Kérjük a gépjármű honosságának igazolása érdekében tartsa magánál és mutassa fel forgalmi engedélyét a fizetést megelőzően! A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség! Amennyiben a honosság nem állapítható meg és az nem került igazolásra, úgy a piaci ár érvényes, utólagosan ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk fogadni!” – írják, hozzátéve, hogy a tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül folyamatosan ellenőrzik!

hirdetés