Harmincnégy diák szerezhetett tandíjfizetés nélkül AM kategóriás vezetői engedélyt Gyulán

Fotó: Police.hu

A SuliMoped programban 34 gyulai diák szerezhetett díjmentesen segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító AM kategóriás engedélyt.

hirdetés

Lezárult a 2021/2022-es tanév SuliMoped programja. Gyulán 34 diák szerezhetett tandíjfizetés nélkül AM kategóriás vezetői engedélyt, mindannyian 8. osztályosok. A lehetőség iránt minden tanévben nagy az érdeklődés, jelentős a túljelentkezés. A tanfolyamon végzett fiataloknak 2022. július 5-én Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált. Kiemelte, hogy aki részt vehetett az ingyenes oktatáson nemcsak lehetőséget, hanem bizalmat is kapott.

hirdetés

A rendőrség bízik abban, hogy a kedvezményért cserébe, illetve a balesetek megelőzése, valamint a saját biztonságuk érdekében a fiatalok példamutatóan, szabályosan közlekednek majd, vigyáznak magukra, figyelnek közlekedő partnereikre. A programzáró eseményen két motoros rendőr, Novák Szabolcs r. főtörzszászlós, a Gyulai Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, és Bauer András r. zászlós, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrparancsnoka látta el hasznos tanácsokkal a fiatalokat.

A SuliMoped, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság programja 2014 óta működik országszerte. Békés megyében kísérleti jelleggel már 2013-ban szerezhettek így vezetői engedélyt battonyai diákok. Az azt követő években pedig Vésztőn, Okányban, Gádoroson, Nagyszénáson, Békésen, Mezőberényben, Köröstarcsán, valamint két tanévben Békéscsabán tanuló diákoknak volt lehetőségük arra, hogy jelentkezzenek a tandíjmentes oktatásra. Gyulán is ez volt a második SuliMoped tanév. Így Békés megyében már több száz diák kapott ilyen formában támogatást.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés