Hétfőn hat esetben riasztották a Békés megyei tűzoltókat területtüzekhez

Fotó: katasztrófavédelem

A hétfői nap folyamán békés megyében hat esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezett tűzesetekhez.

hirdetés

Kigyulladt egy gabonatábla hétfő délelőtt Mezőkovácsházán, a Táncsics Mihály utca közelében. A fél futballpálya kiterjedésben égő búzát a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el három vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Pár óra elteltével ismét felcsaptak a lángok, ezúttal Dévaványa külterületén gyulladt meg az elszáradt fű és a közelében lévő gabonatábla. Az esethez riasztott szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugár, kéziszerszámok és egy erőgép segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

hirdetés

A délutáni órákban meggyulladt egy gabonatábla Kardoskút külterületén, a 4428-as út közelében. A helyszínre riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a három focipálya kiterjedésben égő növényzetet több irányból, vízsugár, kéziszerszámok és egy erőgép segítségével oltották el. A beavatkozásukat egy helyszínen tartózkodó lajtos kocsi is segítette.

Két óra elteltével ismét egy területtűzhöz riasztották a tűzoltókat, ezúttal Kevermes külterületén csaptak fel a lángok, ahol húsz hektáron égett egy gabonatábla. A tűzesethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a tüzet három vízsugár, kéziszerszámok és egy erőgép segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Ezzel közel egy időben Lökösházán, a Bréda majorban is felcsaptak a lángok, ahol negyed hektáron égett egy gabonatábla. Tüzet a gyulai hivatásos tűzoltók vízsugár, kéziszerszámok és erőgép segítségével oltották el. Az esti órákban Csanádapáca külterületén, a 4429-es út közelében gyulladt ki egy búzatábla. A kettőszáz négyzetméteren égő búzát az orosházi hivatásos tűzoltók a két vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. A tűzesetek során senki sem sérült meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem

hirdetés