Kábítószert tartalmazó kendert termesztett egy férfi Gyulán

Fotó: Police.hu

Saját használatra termesztett a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert egy férfi Gyulán. A növényeket megszárította, megőrölte, befőttesüvegekben tárolta, és cigarettába sodorva fogyasztotta. A rendőrök kutatást tartottak a lakásán és büntetőeljárást indítottak ellene.

Fél kiló kábítószer gyanúját keltő szárított növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök egy férfitől Gyulán. A lakásában 2022. július 7-én tartottak kutatást. A férfinél a kábítószergyorsteszt pozitív értéket jelzett. Állítása szerint saját fogyasztásra, külföldön vásárolt magból termelte meg a kendert, és nemrégiben szüretelte le. Megszárította, egy részét megőrölte, a leveleket pedig tömörítette.

Mindent ötliteres befőttesüvegekbe rakott, majd cigarettákat készített a szárított növényi részekből, amelyekből naponta egy-két szálat el is szívott. A rendőrök a mintegy fél kiló kábítószer gyanúját keltő anyagot lefoglalták és szakértői vizsgálatra küldték.

A Gyulai Rendőrkapitányság a 31 éves gyulai férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított – írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu